KÖRUTAZÁS A YUCATAN FÉLSZIGETEN 6 NAP/5 ÉJSZAKA

 

 

Azoknak ajánljuk, akik csak rövid kikapcsolódást engedhetnek meg maguknak, vagy saját útjukba (akár USA, akár karibi térség akár Közép-Amerika felé) szeretnék beilleszteni ezt a rövid programot.

NEMZETKÖZI REPÜLŐJEGY ILLETÉKEKKEL:

kb. 225-275 000 Ft

 

ÚT ÁRA 2020-ban (min. 12 FŐ ESETéN):

550 USD (kb. 160 000 Ft), mely tartalmazza az összes szállás árát jó minőségű 3-4 csillagos hotelekben, boutique hotelekben, a transzfereket, utazásokat minőségi privát buszokon, a programban leírt kirándulásokat, a programokhoz szükséges összes belépőt, a magyar nyelvű csoportkísérőt és a szükséges helyi idegenvezetőket

 

JAVASOLT UTAZÁSI IDŐPONTOK

november-április (júni.-okt. hurrikán szezon a karibi térségben)

 

éTKEZéSEK:

az út ára tartalmazza a reggeliket, további étkezésekre mindig biztosítunk lehetőséget, melyek ára kb. 15-20 USD/nap

 

FAKULTATÍV PROGRAM LEHETŐSÉGEK:

Cozumel sziget kirándulás (hajó kb. 24 USD), Xcaret aquapark (79 USD), Xel-Ha aquapark (79 USD), delfinekkel úszás (115 USD), Cenote kirándulás és fürdés (40 USD), snorkelezés (25 USD), búvárkodás (60 USD).

 

UTAZáS KIEGéSZíTéSI LEHETŐSéGEK:

New York, Miami (megszervezzük, hogy kb. ugyanennyiért a repülőd New Yorkon vagy Miamin keresztül menjen, ahol utad előtt, vagy után eltölthetsz pár napot), Guatemala túra, Karibi térség (Kuba)

* tájékoztató jellegű árak, melyeket az USA dollár és a helyi valuták valamint a forint árfolyama valamint a repülőjáratok telítettsége befolyásolhat.

 

KIVONATOS PROGRAMLEÍRÁS +

1. NAP: ÉRKEZÉS CANCUNBA

2. NAP: PLAYA DEL CARMEN-CHICHÉN ITZA-MÉRIDA

3. NAP: RUTA PUUC

4. NAP: MÉRIDA-TULUM-PLAYA DEL CARMEN

5. NAP: PLAYA DEL CARMEN

6. NAP: HAZAUTAZÁS

 

RÉSZLETES PROGRAMLEÍRÁS:

 

1. NAP: éRKEZéS CANCUNBA

A nemzetközi járatok Cancun repülőterén tesznek le. Cancun durván 50 évvel ezelőtt még jelentéktelen halászfalu volt, de aztán valaki gondolt egyet, és a hatalmas szállodaláncok sorra húzták fel óriási all inclusive hoteleiket. Hiába vannak sokan, mind ugyanazt kínálják, mégpedig elég drágán. Főleg a fiatal amerikaiak használják ki, mert otthon csak 21 éves koruktól ihatnak, itt pedig már 18-tól... na meg ezen kívül csomó mindent csinálnak, amiről a szüleiknek sejtelmük sincs;) Estére érünk a Cancunnál hangulatosabb, sikkes Playa del Carmen városába, ahol egy medencés hacienda jellegű szállodában szállunk meg, közel a tengerparthoz.

 

2. NAP: PLAYA DEL CARMEN-CHICHÉN ITZA-MÉRIDA

A Cancun és Merida közötti út mellett található Chichén Itzá. A több mint 10 négyzetkilométeres területen elterülő gyönyörűen helyreállított maya romváros, amely jelenleg a világ új 7 csodájának egyike. Leglátványosabb épülete a Kukulkan piramis, aminek a tetejéhez mind a 4 oldalán egyenként 91 lépcső vezet. A legérdekesebb dolog mégis az, hogy tavaszi, illetve őszi napfordulónál (március 21 és szeptember 21) az északi oldalon a lépcsőt érő napsugár árnyéka a nap mozgásával egy, a piramis teteje felé kúszó kígyót rajzol ki. De ha nem pont ezen a két napon érkezünk, akkor sincs miért búsulni, hiszen a hely minden időszakban varázslatos, és a legfontosabb maya romok közé tartozik. Innen utunkat Valladolid koloniális városában megállva folytatjuk a másik koloniális város felé: Méridába. Lesz egy kis időnk felfedezni a várost, aminek központjában szállunk meg, pár lépésre a hangulatos éttermektől, parkoktól és Észak-Amerika (merthogy Mexikó ahhoz tartozónak tartja magát) és talán Latin-Amerika legrégebbi katolikus templomával.

 

 

3. NAP: RUTA PUUC

Ezen a napon a PUUC túra két legszebb látnivalóját tekintjük meg Meridából indulva és oda visszaérkezve. Először Uxmal romjainál állunk meg, amelynek neve "Oosh-mahl",  "Háromszor Épített"-et jelent. A sok környékbeli piramis egyik legnagyobbika és legérdekesebbje. A Nagy Piramisról lenyűgöző látvány nyílik a körülöttünk elterülő dzsungelre. Számtalan épülete közül említésre méltó a labdajáték-tér, a 35 méter magas Jós piramisa, a gazdag kőfaragásokkal díszített Szerzetesek-tere, és a közel 100 méter hosszú Kormányzói Palota. Ezután Loltun-barlangjába megyünk, aminek közel 800 méter hosszú látogatható szakaszát kizárólag helyi vezetővel lehet bejárni. A helyenként 25 méter magas barlangrendszerben talált tárgyak maradványainak elemzése során megállapították, hogy ezek Kr.e 3000-9000-ből származnak, és egyben Yucatán félszigeten élt nomád emberek első nyomai. Ezen kívül ősember falfestményei pontosabban kézlenyomatai is megtalálhatóak. Érdekes az is, ahogy bemutatják, hogyan nyertek ivóvizet a teljesen száraz vidéken , hogyan szellőzik a barlang, és hogyan zenéltek a hatalmas üreges cseppkőoszlopokon. Meridában alszunk.

 

 

4. NAP: MÉRIDA-TULUM-PLAYA DEL CARMEN

Méridából Playa del Carmen fele indulunk, de a visszaúton meglátogatjuk Tulum tengerpartra épült romjait, 130 kilométerre Cancuntól. Talán a legszebb fekvésű maya romok egyike. A 15 méteres sziklákról a tenger felé emelkedő romok egy kilométerre vannak a főúttól. A spanyolok először 1518-ban látták meg, és jelenleg nem csak világhírű maya rom, gyönyörű kilátással, de egyben nagyszerű strand is, ahol a látogatók bátran megmártózhatnak a Karib-tengerben. Ezt tesszük mi is, majd estére érünk vissza Playa del Carmenre a korábbi szállásunkra. Számtalan bolt, étterem és kiváló kávézó található ebben a kisvárosban.

 

 

5. NAP: PLAYA DEL CARMEN

Élvezzük ki az utolsó napot ezen az elbűvölő helyen, vagy a medencében tequilázással, vagy tengerparton napozással és fürdéssel vagy a közeli korallzátonyoknál snorkelezéssel és búvárkodással, hogy csak párat említsek meg a hely adta számtalan lehetőségből. És mivel csak 60 kilométerre vagyunk Cancuntól, egy óra alatt akár kényelmesen el is látogathatunk oda, és megnézhetjük saját szemünkkel, hogy miért is nem ebbe a "túrista gettóba" jöttünk.

 

6-7. NAP: HAZAUTAZáS

Playa del Carmentől egy órára van Cancun repülőtere, ahonnan indul nemzetközi járatunk haza Európába.